KUJDES! Gabimet “e rënda” që bëni sa herë drejtoni flokët me pjastër – AlpeGossip
KUJDES! Gabimet “e rënda” që bëni sa herë drejtoni flokët me pjastër

KUJDES! Gabimet “e rënda” që bëni sa herë drejtoni flokët me pjastër

Gabimi #1: Nuk i trajtoni flokët

Mbajtja e flokëve të shëndetshëm dhe të hidratuar fillon përpara se ju t’i drejtoheni piastrën. Trajtojini gjithmnë fokët tuaj kur janë të lagur me një sprajt mbbrojtës ndaj nxehtësisë, si një mburojë kundër temperaturës së lartë. Nëse nuk bëni këtë, ju do t’i shihni dëmët e mëdha të flokët më vonë.

Gabimi #2: Për ju, temperatura më e mirë është ajo më e lartë!

Vetëm sepse piastra juaj ofron mundësinë e 450 gradëve, kjo nuk do të thotë se ju duhet ta përdorni atë. Nuk këshillohet as nxehtësia më e ulët sepse kështu ju thjehst humbisni kohë por ama nëse do flokë të butë dhe të shëndetshëm, qëndroni në 300 gradë nxehtësi sa më shumë të mundeni.

Gabimi #3: I drejtoni flokët kur janë ende të lagur

Shihni avull apo dëgjoni kërcitje të vogla në flokë? Ndaloni menjëherë. Flokët tuaj duhet të jenë plotësisht të thatë para se të filloni. Nëse nuk ndiqni këtë këshillë, rrezikoni një dëmtim të përgjithshëm të tyre.

Gabimi #4: Nuk i ndani flokët në seksione

Nëse i piastroni flokët në pjesë shumë të mëdha, ju nuk do të mund të depërtoni tek të gjitha qimet e flokut. Filloni me katër ose më shumë seksione dhe përqëndrohuni tek ato vetëm pak kohë.

Gabimi #5: Nuk përdorni krëhër

Përpara se të aplikoni nxehtësinë në çdo seksion, krihini flokët për të shmangur çdo nyje që mund të jetë krijuar. Kjo do ta bëjë procesin e drejtimit të flokëve shumë të lehtë dhe ju s’do t’ju t’ë kaloni sërish në seksione të caktuara.

Gabimi #6: Nuk e pastroni kurrë pjastrën!

Pas përdorimit të përsëritur, ju thjesht imagjinoni se sa papastërti, yndyrna apo pluhur grumbullon ajo. Kur të keni përfunduar punë dhe ajo të jetë e ftohtë, bëni një pastrim të butë përgjatë pllakave me ujë të ngrohtë ose fërkojeni me alkol. Përdorni pambull për të pastruar edhe vendet më të vogla.

Burimi: Glamour