KUJDES ME KONDICIONERIN/ Ja probleme e rënda shëndetësore që shkakton – AlpeGossip
KUJDES ME KONDICIONERIN/ Ja probleme e rënda shëndetësore që shkakton

KUJDES ME KONDICIONERIN/ Ja probleme e rënda shëndetësore që shkakton

Në vendin tonë ka kondicionerë jo vetëm në vendet e punës, spitalet, institucionet, hotelet, por edhe pothuajse në të gjitha shtëpitë. Ndonëse në ditët përvëluese kondicioneri është shpëtimtar, na duhet të dimë më shumë edhe për të këqijat e tij.

Cilat janë problemet shëndetësore që shkakton:

Problemet më të shpeshta janë faringjiti, ngurtësia e zërit, kollitja.

Gjithashtu, për shkak të mirëmbajtjes së dobët të sistemeve të depozitimit të ujit dhe transportit në kondicionerin, mikrobet mund të shkaktojnë pneumoni (sëmundja e legjionareve) me simptoma të rënda të frymëmarrjes dhe temperaturë të lartë.

Dhimbje koke

Ftohja e muskujve

Dhimbja rënduese e artritit dhe neuritit

Tharje e lëkurës dhe shfaqja e sëmundjeve të lëkurës

Infeksioni i frymëmarrjes

Tharja e syve, sidomos te personat që mbajnë lente kontakti ose me histori alergjie janë shpesh problematike.

Nëse e keni të pamundur të qëndroni në zyrë ose shtëpi pa ajër të kondicionuar sigurohuni që ta pastroni pajisjen dhe të lejoni të hyjë ajër i freskët sa më shumë që të jetë e mundur.