SIPAS STUDIMIT/ Migrena mund t’ua shkaktojë një problem më të madh shëndetësor grave – AlpeGossip
SIPAS STUDIMIT/ Migrena mund t’ua shkaktojë një problem më të madh shëndetësor grave

SIPAS STUDIMIT/ Migrena mund t’ua shkaktojë një problem më të madh shëndetësor grave

Gratë që vuajnë nga migrena kanë një shans 50 për qind më të madh për të zhvilluar probleme me zemrën, sipas një studimi.
Një studim i më shumë se 100,000 grave në ShBA zbuloi se gratë që kishin migrin kishin një rrezik 50% më të lartë për të pasur ose të vdesin nga një atak në zemër ose sëmundje e zemrës, transmeton lajmi.net.

Mjekët tashmë e dinin se migrena është e lidhur me sulm në zemër, sidomos migrena me aure.

Kjo ndodh kur një migrenë paraprihet nga shenja dhe simptoma paralajmëruese, të tilla si problemet me shikim ose ndjenja e trullosjes.

Vetëm 1.2% e të gjitha grave në studim kishin një të ngjarë të madhe të sëmundjes kardiovaskulare si një atak në zemër apo goditje në tru.

Autorët po bëjnë thirrje për kërkime për të mësuar më shumë nëse trajtimi që redukton incidencën e migrenës mund të zvogëlojë rrezikun e sulmeve të zemrës dhe goditjeve.