Artisti ngjall zemërim me skulptura masturbimi, seks oral dhe marrëdhënie vaginale – AlpeGossip
Artisti ngjall zemërim me skulptura masturbimi, seks oral dhe marrëdhënie vaginale

Artisti ngjall zemërim me skulptura masturbimi, seks oral dhe marrëdhënie vaginale

Në Valencia, një shfaqje publike e veprave nga artisti vendas Antoni Miro po ngjall polemika me pamje të meshkujve dhe grave të zhveshura.

Skulptura përshkruajnë veprime të tilla si masturbimi, seks oral dhe marrëdhëniet vaginale, kanë ngjallur shumë zemërim te vendasit.

Miro i thotë agjencisë franceze të lajmeve Agence France Presse se ai bëri veprat më të mira në vitin 2007, pasi gjeti frymëzim në qeramikën greke 2,500 vjeçare.

Disa spanjollë sigurisht janë të nxehtë dhe shqetësohen nga këto skulptura. Shoqata e Forumit Familjar, një grup konservator në zonë, foli kundër shfaqjes në një deklaratë, duke e përplasur atë si “përmbajtje shumë eksplicite seksuale” që është e papërshtatshme për fëmijët dhe mund të shkelë ligjin, raportoi AFP.

Miro u tha mediave spanjolle se pretendimet e tilla ishin “prapa kohës” dhe se shpirti erotik që infuzon artin e tij është një aspekt i zakonshëm i përvojës njerëzore.

“Duhet parë me normalitet; është një akt dashurie, “i tha ai AFP.