BËNI KUJDES/ Këto shenja thonë shumë për shëndetin tuaj – AlpeGossip
BËNI KUJDES/ Këto shenja thonë shumë për shëndetin tuaj

BËNI KUJDES/ Këto shenja thonë shumë për shëndetin tuaj

Të qenurit pasiv është një ndër sjelljet që mund t’i shkaktojë shumë probleme shëndetit të çdo personi.

Jo të gjithë janë të  kujdesshëm kur bëhet fjalë për të, sidomos shqiptarët. Ne po ju paralajmërojmë, duke ju treguar se si t’i merrni më seriozisht terapitë e shëndetit, kur shikoni shenja të tilla. Mos injoroni asnjë nga lista e mëposhtme.

-Ndiheni të lodhur herë pas here dhe kjo mund t’ju duket diçka normale. Bëni kujdes sepse lodhja është një simptomë e zakonshme e leucemisë. Ju sugjerojmë kontrollin e analizave të gjakut.

– Keni vënë re kohët e fundit që keni një lëkurë të zbehtë, mos e merrni si diçka të lehtë. Kjo mund të jetë shenjë e një anemie. Përpiquni që të kontrolloheni sa më shpejt, pasi keni shumë mundësi ta kapni që në hapat e parë të zhvillimit të saj.

-Nëse vini re që keni probleme me frymëmarrjen dhe ajo është ndryshe si e mëpërparshmja, drejtohuni menjëherë te mjeku. Kjo nuk është diçka e lehtë, për t’u lënë pas dore.

-Në qoftë se vini re se në trupin tuaj krijohen infeksione të herëpashershme, atëherë bëni kujdes. Diçka nuk shkon me ju. Këto njihen edhe si simptoma të leucemisë.

-Nyjet limfatike të fryra janë një tregues i keq se ju mund të keni probleme me shëndetin. Bëni mirë të konsultoheni me mjekun, pasi rrezikon që të jeni të prekur nga diabeti.