E DINIT? Ja pse marrëdhëniet gjatë ciklit janë të këshillueshme – AlpeGossip
E DINIT? Ja pse marrëdhëniet gjatë ciklit janë të këshillueshme

E DINIT? Ja pse marrëdhëniet gjatë ciklit janë të këshillueshme

Dhimbjet menstruale janë rezultat i kontraksioneve të mitrës, për të çliruar substancat që kanë ushqyer mukozën deri në momentin e ciklit menstrual.

Me arritjen e orgazmës gjatë seksit, muskujt e mitrës çlirohen dhe arrijnë që të lehtësojnë dhimbjet e ciklit.

-Nëse kryeni marrëdhënie seksuale gjatë atyre ditëve, kohëzgjatja e ciklit mund të shkurtohet, pasi duke pasur marrëdhënie fluksi bëhet më i bollshëm dhe më i shpejtë.

Por kjo gjë mund të ndodhë te një pjesë e femrave, ndërsa tek të tjerat jo.

-Ndër të tjera hormonet që aktivizohen gjatë seksit mund të zhdukin edhe dhimbjet e kokës dhe t’iu bëjnë të ndiheni më mirë. Ndër hormonet e çliruara gjatë aktit janë endorfina, e cila garanton një ndjesi mirëqenie natyrale, shpesh të zgjatur.

-Rritet dëshira! Duhet thënë se për shkak të hormoneve gjatë atyre ditëve, disa femra ndjejnë një dëshirë të papërmbajtshme për të bërë dashuri.

Për këtë arsye, hidhni poshtë çdo bindje që keni krijuar deri më tani për seksin gjatë ciklit dhe liheni veten të lirë.