E THONË STUDIMET/ Mos i hani këto lloj patatetinash, mund t’ju... - AlpeGossip
E THONË STUDIMET/ Mos i hani këto lloj patatetinash, mund t’ju…

E THONË STUDIMET/ Mos i hani këto lloj patatetinash, mund t’ju…

Frito-Lay, me bazë në Teksas, u kap duke shitur ushqime të përpunuara që mund të jenë vdekjeprurëse, të cilat përmbajnë shumë herbicide, misër me pesticide dhe që janë modifikuar gjenetikisht,

Sipas studimeve të fundit, patatet e skuqura “Frito-Lays SunChips” u gjet që ka përmbajtur Bt-misër të modifikuar gjenetikisht, dhe struktura e produktit ishte përbërë vetëm nga ajo..

Ky lloj misri aplikohet në fabrikë, prandaj nuk mund të rregullohet nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit.

Sipas studimeve që janë bërë për gjitarët, u konkludua se Bt-misri ishte duke shkaktuar shumë ndryshime në qelizat e gjakut, duke shkaktuar kështu infeksione, sëmundje të veshkave dhe sëmundje të mëlçisë.

Gjëja më ironike në lidhje me këtë produkt është se “SunChips” konsiderohet si i tëri grurë dhe i shëndetshëm që ka sasi shumë të ulëta të kolesterolit dhe yndyrës në të.