EMOCIONET MASHTROJNË/ Gjashtë shenja që tregojnë se nuk jeni të dashuruar – AlpeGossip
EMOCIONET MASHTROJNË/ Gjashtë shenja që tregojnë se nuk jeni të dashuruar

EMOCIONET MASHTROJNË/ Gjashtë shenja që tregojnë se nuk jeni të dashuruar

Shumë marrëdhënie duken harmonike, partnerët e duan dhe e respektojnë njëri-tjetrin. Por kur mendon më thellë, në shumë marrëdhënie nuk ka dashuri, por në fakt varësi emocionale.

Njerëz të tillë janë të mbërthyer në një fazë të caktuar të jetës së tyre dhe sillen ndaj të tjerëve në përputhje me rrethanat. Ata nuk janë në gjendje të plotësojnë nevojat e tyre dhe as të bëhen partnerë të barabartë me një person tjetër.

Ju nuk e lini partnerin tuaj të jetojë jetën e tij

Partneri juaj duhet të mbysë vazhdimisht dëshirat dhe aspiratat e tij, dhe arsyeja për këtë është nevoja juaj e vazhdueshme për vëmendjen e tij. Nuk e lini të jetojë jetën e tij, prisni që të gjithë kohën e lirë t’jua kushtojë.

Fajësoni atë për të gjitha problemet tuaja

Njerëzit e varur emocionalisht gjithmonë fajësojnë të gjithë të tjerët, përveç vetes, për problemet e tyre, veçanërisht njerëzit e afërt. Ju harroni se ne jemi përgjegjës për veten tonë.

Ju kap paniku kur nuk është aty

Ju filloni të kapni panik sa herë që ai vonohet ose nuk përgjigjet në telefon. Në momente të tilla ndihesh i braktisur.

Ju duket se nuk mund të mbijetoni pa atë person në jetën tuaj. Vetëm pranë tij ndihesh i vlefshëm.

Një nga shenjat e varësisë emocionale është marrja e shijeve, dëshirave, preferencave, pëlqimeve dhe mospëlqimeve nga një partner. Një person humbet personalitetin dhe identitetin e tij, duke u bashkuar me partnerin e tij.

Nëse vëreni ndonjë nga këto shenja në sjelljen tuaj, atëherë është koha të ndryshoni qëndrimin tuaj ndaj vetes dhe partnerit tuaj. Dashuria është e mrekullueshme dhe çdo person meriton të trajtohet me kujdes dhe respekt nga personi tjetër, por duhet të dini se partneri nuk mund të jetë pronë juaj. Secili është një person më vete dhe qëllimi i dashurisë është të mbështesim njëri-tjetrin, ta duam njëri-tjetrin me të gjitha të metat dhe virtytet e tyre, të plotësojmë njëri-tjetrin, të mos frenojmë dhe kontrollojmë njëri-tjetrin.