KOMPLIKIMET E PLACENTËS/ Rreziqet që të gjitha gratë duhet t’i dinë – AlpeGossip
KOMPLIKIMET E PLACENTËS/ Rreziqet që të gjitha gratë duhet t’i dinë

KOMPLIKIMET E PLACENTËS/ Rreziqet që të gjitha gratë duhet t’i dinë

Nënat në pritje duhet të informohet për rritjen e rrezikut për komplikimet në placentë.
Mundësia për këto komplikime rritet pas lindjes cezariane apo tretmaneve të fertiletit, kanë bërë të ditur ekspertët.

Sipas Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG), është tejet e rëndësishme që të bëhet doagnostifikimi i hershëm i “placenta praevia” dhe “placenta accreta”.

Kjo gjendje mund të çojë në gjakderdhje të madhe si dhe vendosë jetën e nënës dhe fëmijës në rrezik.