KUJDES KUR PRISNI THONJTË! Këto gabime mund t’ju bëjnë shumë keq për shëndetin – AlpeGossip
KUJDES KUR PRISNI THONJTË! Këto gabime mund t’ju bëjnë shumë keq për shëndetin

KUJDES KUR PRISNI THONJTË! Këto gabime mund t’ju bëjnë shumë keq për shëndetin

Po, e keni bërë, por ekziston një mënyrë e saktë dhe një mënyrë e gabuar për të prerë thonjtë.

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, heqja e kutikulave është një nga gabimet më të mëdha në kujdesin e thonjve. Shkurtimi i kutikulave mund ta bëjë më të lehtë për bakteret e këqija që të punojnë në rrënjën e thonjve dhe kjo mund të çojë në një infeksion. Dhe ky nuk është gabimi i vetëm që njerëzit bëjnë kur I presin thonjtë e tyre.

Mënyra se si filloni dhe përfundoni procesin e prerjes së thonjve është e rëndësishme. Para prerjes së thonjve tuaj, sigurohuni që t’i zbusni ato në ujë të ngrohtë për t’i bërë më fleksibël dhe më të lehtë për tu prerë.

Prerja e thonjve: Për pjesën më të madhe, thonjtë duhet të jenë të prera në mënyrë të drejtë. Një prerje e lehtë sipas formës është në rregull, por nëse e provoni këtë në thonjtë e këmbëve do t’i  bëjë ato të rriten brenda në mish. Ju mund të preferoni thonjtë e gjatë nga ato më të shkurtra, por kjo nuk është zgjedhja më e shëndetshme, dermatologu Shari Lipner,tregoi për Neësëise.com : “Thonjtë e shkurtër qëndrojnë më të pastër dhe thyhen më pak, gjë që është e mirë për pamjen tuaj dhe shëndetin tuaj .

Mbani mjetet e thonjve të pastër: Një tjetër gabim i thjeshtë i njerëzve gjatë gjithë kohës është se nuk po merrni kohën për të mjetet që përdorni. Mjetet që përdorni në thonjtë tuaj duhet të sterilizohen çdo muaj.

Paraqitja e thonjve: Kur limoni thonjtë tuaj, sigurohuni që ta bëni vetëm në një drejtim jo njëherë anash pastaj drejt.. Kjo i bën skajet e thonjve tuaj të jenë të qetë dhe mishin mos të irritohet. Ky duket si një detaj i vogël, por në të vërtetë ndikon në fuqinë e thonjve tuaj. Kur të keni mbaruar, hidratoni duart dhe thonjtë për t’i mbajtur ato të forta.