MJAFT I BESUAT MITEVE/ Arsyeja e vërtetë pse nuk duhet të gëlltitni një çamçakëz është kjo – AlpeGossip
MJAFT I BESUAT MITEVE/ Arsyeja e vërtetë pse nuk duhet të gëlltitni një çamçakëz është kjo

MJAFT I BESUAT MITEVE/ Arsyeja e vërtetë pse nuk duhet të gëlltitni një çamçakëz është kjo

Si fillim nuk është e vërtetë se çamçakëzat nqs pa dashur i kapërceni nuk do të qëndrojnë në trupin tuaj për shtatë vjet, dhe pse është e vërtetë se pjesa sintetike e tyre tretet me vështirësi. Por kjo nuk do të thotë se pjesët sintetike do të qëndrojnë aty për vite të tëra – çamçakëzat rrallë qëndrojnë në trupin tuaj për më shumë se një javë.

Kjo është për shkak se stomaku periodikisht zbrazet ], kështu që nëse gëlltitni çamçakëz mos u shqetësoni më shuëm se sa duhet. Disa përbërës të çamçakëzit, siç janë ëmbëlsuesit, treten shpejt. Megjithatë, gëlltitj E SHPESHTË nuk do t’I bëjë trupin tuaj ndonjë të mirë.

“Zbulimi i çamçakëzit në mënyrë të përsëritur mund të çojë në një masë të vogël të materialit të patretshëm që mund të sjellë një pengesë për zorrët”, thotë Edëin McDonald, një gastroenterolog dhe drejtor i asociuar i të ushqyerit në Universitetin e Çikagos.

Pra, a mund të gëlltitësh ndonjëherë çamçakëz dhe të jesh në rregull? Me siguri jo. “Do të ishte e mençur të shmangni dhe mos ta bëni këtë një zakon,” shkruan Ortega.