PËR TË MOS DËMTUAR VESHKAT/ Këto janë veprimet që duhen shmangur – AlpeGossip
PËR TË MOS DËMTUAR VESHKAT/ Këto janë veprimet që duhen shmangur

PËR TË MOS DËMTUAR VESHKAT/ Këto janë veprimet që duhen shmangur

Dëmtimet e veshkave zakonisht nuk ndodhin brenda natës. Ky është një proces gradual që zhvillohet më shpesh gjatë disa viteve, si rezultat i zakoneve të këqija të jetës dhe trajtimit të jo adekuat të sëmundjeve të tjera, si diabeti dhe presioni i lartë i gjakut.

Këto janë disa nga zakonet që ju duhet të shmangni për një shëndet të mirë të veshkave: Pini duhan. Nuk matni presionin e gjakut.

Merrni barna pa u konsultuar me mjekun. Nuk stërviteni. Nuk hani ushqim me rregull. E teproni me alkool. E teproni me konsumimin e kripës. Nuk pini ujë sa duhet. Konsumoni tepër ëmbëlsira. Nuk shkoni me kohë në tualet.