Shihni arsyen pse ilaçet duhet ti shoqëroni gjithnjë me ujë – AlpeGossip
Shihni arsyen pse ilaçet duhet ti shoqëroni gjithnjë me ujë

Shihni arsyen pse ilaçet duhet ti shoqëroni gjithnjë me ujë

E keni pyetur ndonjëherë veten se pse medikamentet duhen shoqëruar gjithmonë me ujë?

Jo të gjithë veprojnë kështu, por duhet të dini se konsumimi i ilaçeve pa shoqëruar me ujë nuk rekomandohet dhe sjell rreziqe.

Mjekët thonë se ilaçet, në varësi edhe të madhësisë mund të dëmtojnë ezofagun, madje mund të shkaktojnë deri edhe prerje.

Këtë e zbulon “Times of India” në një shkrim të publikuar së fundi. Më herët edhe disa hulumtues turq kanë arritur në të njëjtin konkluzion.

Sipas hulumtimeve, konsumi i ilaçeve mund të shkaktojë edhe të vjella dhe një tjetër rrezik i madh është bllokimi pa mundur të shkojë në stomak, nëse është e madhe.

Të paktën një gotë ujë duhet të shoqërojë konsumin e medikamentit këshillojnë mjekët