SIMPTOMAT E SËMUNDJES SË PARKINSON/ 6 shenja të hershme që nuk duhet të injoroni – AlpeGossip
SIMPTOMAT E SËMUNDJES SË PARKINSON/ 6 shenja të hershme që nuk duhet të injoroni

SIMPTOMAT E SËMUNDJES SË PARKINSON/ 6 shenja të hershme që nuk duhet të injoroni

Sëmundja Parkinsonit është një çrregullim progresiv i trurit i cili prek lëvizshmërinë dhe aftësitë mendore. Shkaktohet nga humbja e qelizave nervore të trurit, të quajtura substantia nigra. Kjo zonë është përgjegjëse për kontrollin e lëvizshmërisë të trupit.

Simptomat e sëmundjes Parkinson. Gjashtë shenja të hershme që nuk duhet të injoroni:

1. Dridhjet

Dridhjet zakonisht fillojnë nga dora dhe ndodh më tepër kur gjymtyra është e qetë dhe e relaksuar.

2. Lëvizje më e avashtë

Lëvizje fizike që janë më të avashta se sa normalja dhe vështirësia në detyrat e përditshme.

3. Muskujt të ngurtë dhe që nuk mund të përkulen

Ngurtësia dhe tensioni në muskuj, e bën të vështirë shprehinë në fytyrë dhe lëvizjen vërdallë.

4. Problemet e balancimit

Problemet me balancimin mund të bëjnë që një person të humbasë ekuilibrin, të bjerë dhe të dëmtojë veten.

5. Humbja e ndjenjës së nuhatjes (Anosmia)

Kjo ndodh disa vite më herët para se simptomat të tjera të zhvillohen.

6. Probleme në nevoja personale

Të zgjohesh vazhdimisht natën për të kryer nevoja personale është një nga shenjat e sëmundjes Parkinson