STUDIMI: Ja pse lëkura me akne është “pasiguri” për shumë persona – AlpeGossip
STUDIMI: Ja pse lëkura me akne është “pasiguri” për shumë persona

STUDIMI: Ja pse lëkura me akne është “pasiguri” për shumë persona

Sondazh me 1000 të rritur që luftojnë me aknet dhe njollat ​​​​zbuloi se 21% janë prekur nga një gjë e vetme e tire për më shumë se dy javë çdo muaj. Një përqindje e rrjet i aknet e tire si të rëndë.

Për më tepër, 44% pranuan se ndiheshin të pasigurt për pamjen e lëkurës së tyre, ndërsa 18% pranuan se kjo sëmundje shpesh ose në kontroll e tire mendor.

Rrudhat janë shqetësuese për gjysmën e anketuarve dhe 44% shpeshherë nga pikat e zeza dhe të bardha.

Dr Sonia Khorana, mjeke e përgjithshme dhe eksperte e dermatologjisë për Hero Cosmetics’ Mighty Patch, e cila autorizoi studimin, deklaroi: “Të kesh lëkurë të keqe të ndikojë vërtet te ti, besimi juaj mund të marrë një goditje të madhe dhe të madhe të botës. të jetë tepër izoluese. Nuk është vetëm simptomat fizike, por ndikimi emocional dhe psikologjik që mund të jetë dërrmues.”

Kjo është një gjë e tillë që nuk mund të kontrollojë një arsye për t’u mbrojtur nga kjo sëmundje. Kjo mund t’i njerëzit të luftojnë problemet e tyre të tjera dhe të krimit në një pozicion që nuk kanë më nevojë. për t’u fshehur ose për t’u dhe për të humbur jetën.

Hulumtimi zbuloi gjithashtu 39% kanë një rutinë bukurie që i përmbahen rreptësisht çdo ditë. gati tre në 10 (29%) preferojnë të bëjnë të vështirë që të kujdesen për sigurinë dhe produktet që nuk kanë nevojë. shtirur një kamerë të gabuar për një video dhe 6% kanë thirrur edhe të sëmurë në punë.

Zonat më të zakonshme për njollat ​​e gjetura të hunda, mjekra dhe afër buzëve . Stresi, hormonet dhe dieta e varfër u identifikuan si fajtorët kryesorë.

Pothuajse një e pestë (19%) ndjekin kujdesin e kujdesit në mediat sociale për këshilla dhe këshilla. Megjithatë, 16% e atyre që morën pjesë në studimin e OnePoll.com se kjo shpesh bën ata që nuk më keq për lëkurën e tyre.

Dr Sonia Khorana, për Hero Cosmetics, komentoi: “Lëkura juaj është një reflektim i mirëqenies suaj të përgjithshme dhe të kujdesit për një besim të mirë dhe një histori më të mirë të jetës është më e mirë për të kujtuar se mund të jetë e vërtetë. së secilit është unik dhe gjetja e që funksionon për ju mund të asaj të gjithë ndryshimin. Duke trajtuar aspektet fizike dhe emocionale të kujdesit të duhur, nuk shpresojmë të fuqizojmë të bëjmë të mundur dhe të sigurtë në lëkurën e tyre.”