TANI E MËSUAM/ Paska një sekret që do t’ju ndihmojë të arrini format që dëshironi në kohë rekord – AlpeGossip
TANI E MËSUAM/ Paska një sekret që do t’ju ndihmojë të arrini format që dëshironi në kohë rekord

TANI E MËSUAM/ Paska një sekret që do t’ju ndihmojë të arrini format që dëshironi në kohë rekord

Nëse keni në plan të filloni palestrën (ose nëse shkoni rregullisht) duhet të dini se ka një orar, që sipas studimeve, është i duhuri për t’u ushtruar. Me sa duket, ora 6 pasdite është e duhura nëse dëshironi të arrini rezultate më të mira për trupin tuaj. Një studim i kryer nga “University of Southern Mississippi” ka regjistruar rezultatet e disa të rinjve që u ushtruan në orare të ndryshme të ditës.

Në fund të studimit, të gjithë pjesëmarrësit kishin përmirësime në trupin e tyre, por ata që u stërvitën në orën 6 të pasdites fituan një masë më të madhe muskujsh sesa ata që u ushtruan paradite.  Po ashtu, këta të fundit humbën peshë më shpejt sesa ata që u strëvitën në orare të tjera.

Në fakt, studimi lidhet edhe me biologjinë dhe duke qenë se metabolizmi i trupit ngadalësohet gjatë ditës, ushtrimi pasdite e rrit atë sërish duke djegur kaloritë. Po ashtu, ushtrimi në këtë orar ndikon në reduktimin e stresit dhe në përmirësimin e gjumit.