ZBULIMI I RI DRAMATIK/ Ja çfarë ndodh pas vdekjes – AlpeGossip
ZBULIMI I RI DRAMATIK/ Ja çfarë ndodh pas vdekjes

ZBULIMI I RI DRAMATIK/ Ja çfarë ndodh pas vdekjes

Truri i njeriut funksionon ende pas vdekjes, që do të thotë që individi e di që jeni të vdekur, kanë zbuluar kërkimet së fundmi rreth kësaj çështje.

Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar se për sekonda pas ndaljes së zemrës, aktiviteti i trurit funksionon ende.

Ekspertët thonë se kjo do të thotë që një pacient do të ishte plotësisht i vetëdijshëm për atë që po ndodh me të, ndërsa ndërgjegjja e tij vazhdon të punojë.

Për një kohë të shkurtër pas vdekjes, personi do të jetë ‘i bllokuar’ brenda trupit të vdekur, ndërsa truri ende funksionon, sugjerojnë shkencëtarët.

Të mbijetuarit e sulmeve në zemër ishin të vetëdijshëm për atë që po ndodhte rreth tyre, ndërkohë që ata ishin klinikisht “të vdekur” para se të ‘ktheheshin në jetë’ dhe mund të përshkruanin se çfarë po ndodhte rreth tyre pasi zemra kishte ndalur së rrahuri, tregon studimi i ri.

Dëshmitë sugjerojnë se të vdekurit mund të jenë në gjendje të dëgjojnë veten duke u shpallur i vdekur nga mjekët, thonë hulumtuesit.

Dr Sam Parnia dhe ekipi i tij nga Shkolla e Mjekësisë në Stony Brook University në Nju Jork, ekzaminuan vetëdijen pas vdekjes duke studiuar rastet e arresti kardiak në Evropë dhe SHBA.

Ai tha se studimi gjeti se njerëzit shpesh ndryshojnë kur kanë pasur përvojën e “pas vdekjes” dhe bëhen më të gatshëm për të ndihmuar të tjerët.