5 dhimbjet më të shpeshta gjatë marrëdhënieve seksuale/ Ja si ti trajtojmë – AlpeGossip
5 dhimbjet më të shpeshta gjatë marrëdhënieve seksuale/ Ja si ti trajtojmë

5 dhimbjet më të shpeshta gjatë marrëdhënieve seksuale/ Ja si ti trajtojmë

Kur sjellim ndërmend seksin, mendojmë vetëm kënaqësinë, por ndonjëherë përjetojmë edhe dhimbje… dhe nuk është një ndjesi e bukur. “The Sun” shpjegon sesi të shpëtoni nga dhimbjet, e nga ana tjetër të mos hiqni dorë nga seksi. Mirëpo, rregulli kryesor është që gjithmonë të vizitoni një mjek për të marrë mjekimet e duhura.

Lotët vaginal

Ouch, ouch dhe ouch. Ka raste kur nuk jeni në qef për të kryer marrëdhënie seksuale dhe detyrohesh sepse do partneri. Pikërisht në të tilla raste, vagina nis të formojë në murin vaginal, atë që e kanë pagëzuar me emrin “lot”. Ndaj për ta shmangur këtë ndjesi shumë të dhimbshme për partneren femër, përdorni sa më shumë lubrifikant.

Frakturat e penisit

Makthi më i keq për një mashkull. Diçka e tillë ndodh në rastet kur penisi i eksituar goditet me një forcë të caktuar. Penisi është i përbërë nga tre tuba cilindrikë, dy prej të cilave mbushen me gjak kur ai “zgjohet”.Në rastet kur përshembull godisni kockën e legenit të partneres, dhimbja është e papërshkrueshme për mashkullin, ndaj “The Sun” sugjeron të qetësoheni, e më pas të vizitoni urgjentisht një mjek.

Kujdes gjërat që vendosni brenda në vaginë

Fillimisht, nuk duhet të vendosni kurrë gjëra në vaginë, që nuk janë të destinuara të jenë aty! Ndaj jo fruta apo perime, morët vesh?! Gjithashtu tregohuni të kujdesshëm me lodrat e seksit dhe vibatorët sepse mund të humbasin aty brenda. Konsultohuni mirë me partnerin në lidhje me lodrat e seksit, që të kenë madhësinë e përshtatshme.

Dhimbjet e shpinës

Dhimbjet e shpinës mund të ndodhin përgjatë çdo aktiviteti fizik, përfshirë këtu edhe seksin! Ndaj nëse nuk qëndroni dot pa seks edhe përse jeni të dëmtuar, zgjidhni pozicionin që është më i rehatshëm dhe lëre partneren/in ta zgjidhë atë punë.

Infeksioni urinar

Shumë gra janë shumë të pafat që të vuajnë nga infeksioni urinar, edhe pa kryer marrëdhënie seksuale. Kkur kryen marrëdhënie seksuale, dhimbja është jashtëzakonisht e madhe dhe përjeton djegje të mëdha. Ndaj rregulli numër një është që të pini shumë ujë dher i dyti që të vizitoni një doktor sa më parë.