Varfëri EKSTREME/ Ja si mbijetojnë me 72 mijë lekë familja me 7 anëtarë – AlpeGossip
Varfëri EKSTREME/ Ja si mbijetojnë me 72 mijë lekë familja me 7 anëtarë

Varfëri EKSTREME/ Ja si mbijetojnë me 72 mijë lekë familja me 7 anëtarë

Minimumi jetik ka qenë dhe mbetet ende një nga problemet më të mëdha të vendit tonë, duke bërë që familje të tëra të mos kenë mundësi të shkollojnë fëmijët e tyre.

“Rastësisht” Shqipëria është i vetmi vend në Europë që nuk e ka të deklaruar minimumin jetik zyrtar.

Kjo ka qenë pikërisht edhe çështja e trajtuar nga “BOOM”, i cili ka shkuar në familjen Shahaj e përbërë nga 7 anëtare.

Ata jetojnë me 72 mijë lekë të vjetra në muaj, të ardhur nga ndihma ekonomike.

Zonja e shtëpisë thotë se ato lek i prish sapo i merr. Me to ajo arrin të blëjë vetëm një thes me miell dhe pampers për fëmijët.

Por si mund të përballojë jetën një familje prej 7 anëtarësh me 72 mijë lekë të vjetra??