BINI NË DASHURI SHUMË LEHTË? Ja se cilat janë arsyet – AlpeGossip
BINI NË DASHURI SHUMË LEHTË? Ja se cilat janë arsyet

BINI NË DASHURI SHUMË LEHTË? Ja se cilat janë arsyet

Ata thonë se personaliteti që dashurohet shumë lehtë është emocionalisht i papjekur dhe madje i papërgjegjshëm deri në një masë. Ndonjëherë, ata lënë një marrëdhënie për të filluar një të re, duke hedhur poshtë dashurinë e tyre të vjetër për të përqafuar atë të renë dhe për të përfituar nga nxitimi i dopaminës dhe serotoninës që ndjejnë.

Të biesh në dashuri shumë lehtë

Asgjë nuk është aq emocionuese sa të biesh në dashuri. Truri bllokohet në një mbytje kimike të orkestruar nga neurotransmetuesit. Mendja është e ndezur nga shpresat, fantazitë dhe dëshirat. Në fakt, mund të ketë pak gjëra që janë aq të këndshme sa lloji i tërheqjes së menjëhershme për atë person të veçantë që shfaqet papritur në skenë.

Arthur Aron, një psikolog social i cili është një ekspert në motivim në Universitetin e Nju Jorkut. Ai pretendon se kur shfaqet një person që na tërheq, intensiteti ynë emocional zmadhohet dhe pritshmëritë tona rinovohen. Ne madje i kushtojmë më shumë vëmendje vetes, duke shpresuar të jemi të dëshirueshëm për të tjerët.

Frika nga vetmia

Të biesh në dashuri shpejt mund të jetë një shenjë e një frike të thellë nga vetmia. Kultura jonë promovon idenë se të mos kesh partner është negative. Rrjedhimisht, shumë kanë frikë të jenë vetëm.

Vetëvlerësim i ulët: Kërkoni dikë që të mbushë zbrazëtinë

Nëse vuani nga vetëvlerësimi i ulët, jeni duke kërkuar dëshpërimisht diçka ose dikë për të mbuluar të metat dhe pasiguritë tuaja. Në fakt, pothuajse pa e kuptuar, ndiheni të tërhequr nga kushdo që ju trajton mirë, ju komplimenton, ju trajton me dashuri ose nxjerr në pah disa nga cilësitë tuaja pozitive.

Ngacmimi i menjëhershëm (një varësi për të rënë në dashuri)

Ndoshta ju jeni të varur të dashuroheni. Ju mund të jeni të varur nga dopamina, neurotransmetuesi që shfaqet në fazën e parë të tërheqjes. Megjithatë, tërheqja përfshin një lloj dashurie mashtruese. Ju mashtron mendjen dhe ju bën të fantazoni për shkak të ndjenjave tuaja të dëshirës.

Substancat që truri juaj sekreton në fazat e hershme të rënies në dashuri ju joshin pasi prodhojnë ndjenja kaq të këndshme. Ato fillojnë sapo shihni dikë që ju tërheq. Pavarësisht nëse përfundon në një takim seksual apo një marrëdhënie apo jo, truri juaj nuk mund të mos emocionohet.

Personaliteti i varur

Pas një personaliteti të varur shpesh qëndron frika nga vetmia. Ata gjithashtu duhet të kenë gjithmonë dikë pranë tyre dhe nuk duhet domosdoshmërisht të jenë të duhurit. Ata thjesht kanë nevojë për dikë që shtrihet pranë tyre në shtrat ose ulet pranë tyre në divan.

Nëse jeni ju, frika dhe ankthi juaj i vetmisë ju bëjnë të ndiheni të tërhequr nga kushdo që, në çdo moment, tregon interes për ju. Mund t’ju bëjë të hidheni nga personi në person dhe një marrëdhënie në marrëdhënie, sa herë që dikush ju jep një formë vëmendjeje.

Mosmësimi nga gabimet e para

Disa njerëz nuk mësojnë nga gabimet e tyre. Në fakt, pavarësisht se sa të dhimbshme kanë qenë përvojat e tyre të kaluara, ata i përsërisin përsëri. Tilmann Klein dhe Dr. Markus Ullsperger nga Instituti Max Planck në Leipzig, (Gjermani) kanë kryer kërkime në këtë drejtim.

Ata pretendojnë se arsyeja pse disa njerëz nuk mësojnë nga dështimet apo gabimet e tyre mund të jetë me origjinë gjenetike dhe të orkestruar nga mutacioni A1. Ky ndryshim zvogëlon numrin e receptorëve D2 në tru. Këto janë vendet ku gjendet dopamina. Do të thotë që njerëzit nuk kanë më asnjë interes apo motivim për të mësuar nga dështimet e tyre të së kaluarës . Për rrjedhojë, ata i përsërisin ato vazhdimisht.

Revista Psikologjia/