DITA BOTËRORE KUNDËR SIDAS/ Ja statistikat e vitit që lamë pas – AlpeGossip
DITA BOTËRORE KUNDËR SIDAS/ Ja statistikat e vitit që lamë pas

DITA BOTËRORE KUNDËR SIDAS/ Ja statistikat e vitit që lamë pas

Data 1 dhjetori shënon përvjetorin e 30-të të ditës botëtore kundër SIDAS.

E vendosur në vitin 1988, kujtesa vjetore i kushton rëndësi përpjekjeve për ta luftuar këtë virus.
Dita botërorë kundër sidës është gjithashtu një mundësi për të treguar suport ndaj atyre që jetojnë me këtë virus si dhe për të kujtuar ata të cilët kanë vdekur prej tij.

Pavarësisht se terapitë e kanë transformuar këtë virus nga një infeksion fatal tek një sëmundje kronike e menaxhueshme, HIV vazhdon të qëndrojë një nga problemet kryesore të njerëzimit. Sipas Qendrës Për Kontroll e Parandalim, në 2017 940 000 njerëz vdiqën nga SIDA dhe afro 1.8 ,milionë të tjerë u prekën nga ai.