DOKTORËT E THONË/ Këto janë rrobat që nuk duhet të vishni asnjëherë në avion – AlpeGossip
DOKTORËT E THONË/ Këto janë rrobat që nuk duhet të vishni asnjëherë në avion

DOKTORËT E THONË/ Këto janë rrobat që nuk duhet të vishni asnjëherë në avion

Në vitin 2019, rekordi botëror mund të jetë caktuar për numërin e pasagjerëve që zgjodhën avionin si mjetin e tyre të transportit. Që nga janari, më shumë se 4.6 miliardë pasagjerë kanë përdorur aeroplanët. Sigurisht, për shumë njerëz, aeroporti dhe avioni janë pothuajse si shtëpia e tyre e dytë. Këta njerëz dinë shumë sekrete që mund të ndihmojnë në përmirësimin e rehatisë dhe sigurisë gjatë fluturimit. Siç rezulton, ndonjëherë, edhe detajet në dukje të parëndësishme kanë rëndësi, si rrobat dhe këpucët.

Më poshtë do të lexoni rekomandimet e mjekëve, të cilët janë të gatshëm të ndajnë sekretet e tyre për kodin e duhur të veshjes gjatë fluturimit:

Rrobat e ngushta

Një fluturim është një lloj stresi në trup. Enët tona të gjakut janë nën pjesën më të madhe të këtij stresi. Arsyeja është: ndryshimi i presionit dhe detyrimi që kanë për të kaluar një kohë të gjatë në një karrige të vogël. Karrigia i përkeqëson gjërat nëse keni veshje të ngushta. Si rezultat, nëse visheni me rroba të ngushta, qarkullimi i gjakur bëhet më pak efektiv. Në këtë situatë, mjekët rekomandojnë që pasagjerët të zgjedhin rroba të lirshme.

Xhinset

Një rekomandim tjetër është të hiqni dorë nga çdo gjë me bel të ngushtë. Përsëri, arsyeja është presioni. Ajo çfarë duhet të bëni është të dërgoni xhinset e ngushta në valixhen tuaj.

Jumpsuit

Jumpsuit-i mund të jetë një zgjedhje e mirë për aeroportin, në pamje të parë, por prisni derisa të shkoni në tualet për herë të parë.

Pantallonat me bel të ulët

Mijëra njerëz udhëtojnë nëpër aeroporte çdo ditë. Qindra pasagjerë janë ulur në të njëjtat vende para jush. Vetëm në rripin e sigurimit, ka të paktën 90 lloje të ndryshme të baktereve në një centimetër katror. Ekziston edhe një shans për t’u infektuar me një sëmundje të lëkurës ose një virus të zorrëve në aeroplan. Për shkak se ka kaq shumë mikrobe në këtë vend publik, rekomandimi më i rëndësishëm është që të mbuloni sa më shumë lëkurën tuaj.

Këpucë me taka

Edhe nëse keni lindur për të ecur në pasarela dhe mbani gjithmonë taka të larta, duhet të hiqni dorë prej tyre gjatë fluturimit. Kjo nuk ka të bëjë me rehatinë, ka të bëjë me sigurinë. Në rast të evakuimit, nuk do të keni mundësi të ecni me shpejtësi në taka të larta ose t’i hiqni ato nëse ka një urgjencë.