DONI QË TË JENI TË LUMTUR NË ÇIFT? Ja sa herë duhet të kryeni mardhënie seksuale – AlpeGossip
DONI QË TË JENI TË LUMTUR NË ÇIFT? Ja sa herë duhet të kryeni mardhënie seksuale

DONI QË TË JENI TË LUMTUR NË ÇIFT? Ja sa herë duhet të kryeni mardhënie seksuale

Sigurisht që seks mund të bëni sa herë të doni, pasi për të tilla gjëra nuk ekziston as një listë dhe as një recetë përcaktimi. Gjithsesi, nëse doni të dini sa herë duhet të kryeni marrëdhënie seksuale për një lidhje të shëndetshme, dëgjoni studiuesit.

Ata kanë dalë në përfundimin se duhet të kryejmë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në javë. Bëhet fjalë për sasinë e duhur të seksit, që i bën mirë trupit dhe mendjes tonë. Mbi të gjitha, një herë seks në javë, i bën jashtëzakonisht mirë marrëdhënies në çift.

Ç’ndodh nëse bëni seks përditë? Asgjë. Madje, sipas kërkuesëve, kryerja e marrëdhënieve intime më shumë se 1 herë në javë, nuk ndryshon asgjë në jetën e çiftit.

Studimi i publikuar në ‘Social Psychological and Personality Science, tregon se nga ana tjetër, çiftet që kanë intimitet më pak se një herë në javë, rrëfejnë se janë më pak të lumtur bashkë.

Për të nxjerrë këto përfundime janë marrë parasysh përgjigjet e më shumë se 30 mijë njerëzve. Është i pari studim që tregon se më shumë seks seç duhet, mund të ndikojë negativisht. Sidoqoftë, kërkuesit theksojnë se seksi dhe shpeshtësia e tij nuk mund të përcaktohen në mënyrë të prerë, pasi çdo çift ka specifikat e veta.

“Çiftet e lumtura kryejnë marrëdhënie 1 herë në javë, nuk do të thotë që çiftet që kryejnë marrëdhënie 1 herë në javë janë të lumtur.”- sqarojnë ata.