DUHET TI DINI/ 8 zakone të përditshmërisë që po ju dëmtojnë shikimin – AlpeGossip
DUHET TI DINI/ 8 zakone të përditshmërisë që po ju dëmtojnë shikimin

DUHET TI DINI/ 8 zakone të përditshmërisë që po ju dëmtojnë shikimin

Shikimi është shumë i rëndësishëm për të gjithë ne, por pa e kuptuar dhe pa i kushtuar rëndësi e dëmtojmë me veprimet tona. Më poshtë do ju listojmë disa prej zakoneve që ndjekim në një ditë tonën dhe që pa e kuptuar po nisin të na shkaktojnë probleme me shikimin.

Mos harroni të vendosni syze dielli kur dilni nga shtëpia, pasi do të keni shumë probleme për shkak të diellit.

Nuk duhet të vendosni kurrë lente kontakti të vjetra në sytë tuaj.

Mos i fërkoni sytë shumë shpesh.

Mos përdorni kurrë grim të vjetër ose të skaduar.

Është mirë të mos pini cigare.

Mbani larg vetes telefonin dhe shmangni përdorimin me orë të zgjatura të tij.

Vizitohuni njëherë në 6 muaj tek okulisti.

Mos përdorni kurrë produkte farmaceutike apo çfarëdolloj tjetër në syrin tuaj pa u konsultuar me një specialist