E DINIT? Ja çfarë është në të vërtetë ‘frustrimi seksual’ – AlpeGossip
E DINIT? Ja çfarë është në të vërtetë ‘frustrimi seksual’

E DINIT? Ja çfarë është në të vërtetë ‘frustrimi seksual’

Meqenëse seksi dhe intimiteti emocional shpesh mund të shkojnë krah për krah, nëse dikush ndjen një çekuilibër midis nevojave të tyre seksuale dhe përmbushjes aktuale seksuale, ata mund të fillojnë të ndihen të frustruar seksualisht. Seksi është një mundësi për vetë-shprehje, lidhje emocionale dhe kënaqësi fizike. Njerëzit që ndihen të frustruar seksualisht shpesh përshkruajnë se ndihen të vetmuar dhe të izoluar brenda marrëdhënies.

Ndërsa frustrimi seksual mund t’u ndodhë njerëzve të të gjitha gjinive, ai mund të manifestohet ndryshe tek të gjithë.

Pse njerëzit ndjejnë frustrim seksual?

Nuk ka një arsye të qartë pse njerëzit ndjejnë frustrim seksual, pasi kjo mund të shkaktohet nga një sërë faktorësh. Por më e zakonshmja është kur dy persona në një lidhje përjetojnë një mospërputhje në dëshirën e tyre për seks.

Megjithatë, njerëzit në një marrëdhënie nuk janë të vetmit që përjetojnë frustrim seksual – beqarët e ndiejnë atë po aq shumë. Profesionistët e shëndetit mendor panë një rritje të frustrimit seksual te beqarët gjatë pandemisë, kur njerëzit nuk ishin në gjendje të dilnin ose të bënin seks aq shpesh sa mundeshin më parë. Ky nuk është një mallkim vetëm për çifte, por mos u shqetësoni, ka një kurë.

Mbani mend: Frustrimi seksual nuk ka të bëjë vetëm me aktin e seksit, por edhe me intimitetin pas seksit. Njerëzit mund të masturbojnë për t’u kujdesur për elementin fizik, por vetëm një partner mund të kënaqë komponentin emocional.

Si gjithnjë, këshilla nr.1 e seksologëve është: Të komunikoni me partnerët tuaj!

Burimi: Cosmopolitan