E DINIT? Muaji i lindjes tregon se sa gjatë do të jetoni – AlpeGossip
E DINIT? Muaji i lindjes tregon se sa gjatë do të jetoni

E DINIT? Muaji i lindjes tregon se sa gjatë do të jetoni

 

Shkenca tashmë mund të vërtetojë mjaft thjeshtë se sa gjatë do të jetoni.

Mjafton të dini muajin e lindjes tuaj. Pas shumë studimeve të kryera në Universitetin e Bristolit, (Britani), dhe në atë të Vjenës, (Austri), u gjet se muaji i lindjes përbën faktor themelor në përcaktimin e jetëgjatësisë së femrave mbi 30 vjeç.

Në veçanti, gratë e lindura në mes të muajit maj dhe në mes të maujit dhjetor janë të prirura të jetojnë 3 vjet më shumë se ato që kanë lindur në gusht.