E pabesushme ! 29-vjeçari humb jetën për shkak të… diarresë! – AlpeGossip
E pabesushme ! 29-vjeçari humb jetën për shkak të… diarresë!

E pabesushme ! 29-vjeçari humb jetën për shkak të… diarresë!

Një rast i pazakontë ka ndodhur në Pennsylvania të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku një 29-vjeçar ka humbur jetën për shkak të diarresë.

Sipas mjekëve, Arjul Patel ndërroi jetë nga helmimi i loperamidës, e cila shkakton Imoidumin, që ndodh nga marrja e shumë medikamenteve për shkak të diarresë.

Maksimumi i masës së ilaçit që një individ mund të marrë është 16 mg në ditë, por Patel e kishte kaluar dozën.

“Pacientët duhet ta marrin loperamidën në një dozë të caktuar dhe me përshkrimin në recetën e mjekut. Në të kundërt, mbidoza mund të çojë në raste si të Arjulit”, – shkruhet në raportin e mjekëve dhe të policisë