I QËNDISUR DERI NË DETAJE/ Dior përdor në sfilatë teknikën e rrallë që daton që prej shekullit XV – AlpeGossip
I QËNDISUR DERI NË DETAJE/ Dior përdor në sfilatë teknikën e rrallë që daton që prej shekullit XV

I QËNDISUR DERI NË DETAJE/ Dior përdor në sfilatë teknikën e rrallë që daton që prej shekullit XV

Dior prezantoi në Puglia, Itali, koleksionin e fundit Cruise 2021, i cili ofroi një ndjesi bohemiane dhe pak mesjetare. Detaji që ra në sy ishte përdorimi i teknikës së rrallë në qëndisje, që daton në shekullin XV.

Në koleksion, fluturat u vendosën me qëndisjen e stilit Tombolo. Tombolo është një lloj dantelle që kërkon një teknikë jashtëzakonisht të përpiktë dhe është pjesë e trashëgimisë kulturore të rajonit.

Daton në shekullin XV: Dior përdor në sfilatë teknikën

Daton në shekullin XV: Dior përdor në sfilatë teknikën

Dior punoi me artizanë vendas të rajonit të Puglia-s për të krijuar detajet e fluturave. Sipas shtëpisë së modës, dantella Tombolo është në rrezik zhdukjeje si teknikë.

Daton në shekullin XV: Dior përdor në sfilatë teknikën

Për realizimin e këtij stili, motivet vizatohen fillimisht në letër dhe më pas krijohet qepja me bobina prej druri. Krijimi i fluturave kërkon 15 orë punë.

Daton në shekullin XV: Dior përdor në sfilatë teknikën

Daton në shekullin XV: Dior përdor në sfilatë teknikën

Daton në shekullin XV: Dior përdor në sfilatë teknikën

Shtëpia e modës bashkëpunoi me Marilena Sparasci, një nga qëndistaret e vetme të vendit.