Interesante, e dinit? Ky është tipari që tërheq më shumë femrat te meshkujt… – AlpeGossip
Interesante, e dinit? Ky është tipari që tërheq më shumë femrat te meshkujt…

Interesante, e dinit? Ky është tipari që tërheq më shumë femrat te meshkujt…

E kemi dëgjuar dhe ridëgjuar: Fermonet janë çelësi për të tërhequr një partner. Sipas një studimi të ri, gjithsesi, djemtë mund ta maskojnë aromën e tyre myshkore me një shtresë deodoranti nëse duan të tërheqin femrat. Kërkuesit në Universitetin e Stirling në Skoci kanë gjetur që gratë i shohin burrat më pak mashkullorë, si më mashkullorë kur ata hedhin shumë deodorant.

Ata iu kërkuan 130 burrave dhe grave të rendisnin “burrërirnë e fytyrës”, bazuar mbi fotografitë ndërkohë që një grupi tjetër prej 239 burrash dhe grash, iu kërkuan të rendisnin “burrërinë e erës” së 40 personave të seksit të kundërt. Ajo që ata gjetën, ishte surprizë.

Së pari, gratë janë shumë më të ndjeshme ndaj aromave dhe prandaj ishin më perceptuese ndaj ndryshimeve të lehta në erën e trupit. Burrat, në anën tjetër, mendonin që gratë ishin më femërore kur ato kishin hedhur deodorant. Dhe, më surprizuesja, burra që nuk ishin vlerësuar fare burrërorë nga tiparet e fytyrës, ishin parë si më mashkullorë kur ata kishin hedhur deodorant.