JAVA E MODËS NË MILANO/ Pas modeleve me mask, Gucci jep një mesazh të fortë (VIDEO) – AlpeGossip
JAVA E MODËS NË MILANO/ Pas modeleve me mask, Gucci jep një mesazh të fortë (VIDEO)

JAVA E MODËS NË MILANO/ Pas modeleve me mask, Gucci jep një mesazh të fortë (VIDEO)

Drejtori kreativ i Gucci Alessandro Michele u inspirua  nga dashuria e tij e thellë për të gjitha gjërat e lashta dhe androgjene me një temë të maskave. Si zakonisht Gucci nuk kursen asnjë shpenzim, madje edhe  për këtë vit dërgoi ftesat e shfaqjes në formën e maskave 3D

Michele kishte për qëllim  idenë klasike të një maskimi  si një mjet për të gjetur vërtetësinë: “Maskat, në të vërtetë  na lejojnë të tregojmë veten tonë si ne dhe të luajmë rolin tonë të aktrimit, siç mendojmë se është më mirë. Është mundësia të zgjedhim se si të ushtrojmë lirinë tonë për të treguar veten tonë nëpërmjet një filtëri  të fuqishëm që zgjedh vazhdimisht atë që ne duam të ndajm  dhe atë që ne duam të fshehim.

Michele përdori gjithashtu dhe  bizhuteri si maska,  vathë të mëdhenj të artë. Aksesorët me lëkurë të buta ishin frymëzimin nga  skllavërimi dhe gjembat gjigande bënin një kontrast të mahnitshme.