JU PULSOJNË SYTË VAZHDIMISHT? Ja problemet që mund të keni (FOTO) – AlpeGossip
JU PULSOJNË SYTË VAZHDIMISHT? Ja problemet që mund të keni (FOTO)

JU PULSOJNË SYTË VAZHDIMISHT? Ja problemet që mund të keni (FOTO)

Nuk është në të vërtetë syri ai që pulson, por muskujt e qepallës. Nga mungesa e gjumit nga stres dehidratimi etj, më poshtë keni disa shkaqe të mundshme.

Por fillimisht duhet tqë dini cfarë është ky pulsim që ju ndodh?  Pavarësisht nga emri, sytë tuaj nuk po lëvizin fare. Është thjesht qepalla ajo që lëviz. Ky pulsim i syve është shumë i zakonshëm dhe zakonisht nuk ka asgjë për t’u shqetësuar, sipas Dr Ming Ëang. Gjendja e pulsimit të përkohshëm ose afatgjatë të syve quhet mykimi i qepallë dhe është rezultat i një shtrembërimi të pavullnetshëm të neuroneve që stimulojnë muskujt e qepallës.

Çfarë e shkakton këtë? Ka disa arsye të zakonshme që qepallat tuaja po lëizin:

stres

Kafeinë e tepërt

dehidratim

lodhje

Tendosje të syve

alkool

Sy i thatë

Problemet e ushqyerjes

Alergjia

“Shumë rrallë, shtrëngimi i syve mund të jetë një shenjë e çrregullimeve të caktuara të trurit dhe nervit”, thotë Dr. Hardik Soni, Themelues dhe Drejtor Mjekësor i Ethos Spa. “Por pastaj pulsimi shoqërohet me shenja dhe simptoma të tjera.