KINI KUJDES/ Mbani larg vajzat e vogla nga këto produkte kimike, ja si ndikojnë në shëndet – AlpeGossip
KINI KUJDES/ Mbani larg vajzat e vogla nga këto produkte kimike, ja si ndikojnë në shëndet

KINI KUJDES/ Mbani larg vajzat e vogla nga këto produkte kimike, ja si ndikojnë në shëndet

Kimikatet që përdoren gjerësisht në kujdesin personal dhe në higjienë shtëpiake janë të lidhura me vajzat që hyjnë në moshën e pjekurisë në moshat e hershme, sipas gjetjeve të një studimi të gjatë të nënave dhe fëmijëve të botuar sot.

Studimi në riprodhimin njerëzor, një nga botimet më të mira botërore të mjekësisë riprodhuese, zbuloi se kimikatet si ftalati, parabeni dhe fenolet ishin të gjitha të lidhura me pubertetin e hershëm të vajzave.

Kim Harley, Profesor i Shëndetit Publik në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley, SHBA, i cili udhëhoqi studimin, tha: “Ne gjetëm dëshmi se disa kimikate që përdoren gjerësisht në produktet e kujdesit personal lidhen me pubertetin e hershëm të vajzave”.

Dr. Harley konkludoi se”kjo është ende një fushë aktive e hulumtimit dhe nevojiten më shumë studime”.