KUJDES! Këto janë gabimet më të shpeshta që bëni kur gatuani pulën – AlpeGossip
KUJDES! Këto janë gabimet më të shpeshta që bëni kur gatuani pulën

KUJDES! Këto janë gabimet më të shpeshta që bëni kur gatuani pulën

Pula që është pjesë e një vakti të rëndësishëm në familjet shqiptare, është gjithashtu një alternativë e shëndetshme. Të gatuni pulën për darkë është zakonisht e shpejtë dhe e lehtë, ju jeni ndoshta duke lënë pas disa hapa që mund ta bëjnë atë shumë herë më të mirë.

Pulës së ngrirë në të vërtetë mund t’i thahet mishi. Por, para se të besoni në etiketimin e dyqanit, pyesni shitësin më parë nëse është një pulë e freskët apo jo.  Ndonjëherë dyqane ngrijnë një produkte përkohësisht, veçanërisht nëse ato janë të tepërta.

Mos hiqni lëkurën: ajo ndihmon mishin poshtë pulës që të rrijë i butë dhe mos të forcohet gjatë pjekjes.  Përveç kësaj shumë njerëz e pëlqejnë lëkurën krokante të pulës.

 

Mos e shpëlani pulën më shumë se sa duhet. Larja është një proces I cili duhet bërë pro mos e teproni. Duhet ta thani menjëherë pas larjes pasi ajo mund të ketë baktere të cilat shpërndahen më pas në objekte të tjera që keni afër.

 

Pasi të keni mbaruar gatimin e pulës, duhet ta lejoni të pushojë së paku pesë minuta para se ta gatuani. Kjo lejon që lëngjet të rishpërndahen në të gjithë mishin.

 

Pulë që zgjidhni është po aq e rëndësishme sa mënyra se si e gatuani atë. Për pamjen më të mirë të mundshme të pulës, mishi duhet të jetë i kuq. Përveç kësaj, sigurohuni që mishi  të jetë i fortë, por jo i ngurtë dhe se nuk ka gjak të dukshëm në pjesën e jashtme të pulës.