KUJDES/ Nëse flini pak do të rrezikoheni nga iktusi cerebral – AlpeGossip
KUJDES/ Nëse flini pak do të rrezikoheni nga iktusi cerebral

KUJDES/ Nëse flini pak do të rrezikoheni nga iktusi cerebral

Një studim i ri amerikan, i cili e ka zhvilluar studimin mbi efektet e mungesës së gjumit ka shpjeguar se kanë dalë rezultate të papritura dhe alarmante, të prezantuara në takimin vjetor të ekspertëve të sektorit.
Një studim i ri amerikan, i cili e ka zhvilluar studimin mbi efektet e mungesës së gjumit ka shpjeguar se kanë dalë rezultate të papritura dhe alarmante, të prezantuara në takimin vjetor të ekspertëve të sektorit.

Bëhet e ditur se sipas studimit të Universitetit të Alabamës, se rreziqet për të shkaktuar iktuse cerebrale rriten katër herë më shumë tek personat që flenë më pak se 6 orë në ditë.

Për të gjithë ky është një tregues shqetësues, sidomos përsa i përket personave të shëndetshëm, atyre me një peshë në normë dhe atyre pa faktorë të tjerë rrezikues.

Që tani e tutje duhet të jemi të kujdesshëm pasi edhe gjumi ka rëndësin e tij, ku nuk duhet neglizhuar asnjër që të kemi një shëndet sa më të sigurt.