MËSOJENI TANI/ E dini ndryshimin midis ‘Eau de Toilette’ dhe ‘Eau de Parfum’? – AlpeGossip
MËSOJENI TANI/ E dini ndryshimin midis ‘Eau de Toilette’ dhe ‘Eau de Parfum’?

MËSOJENI TANI/ E dini ndryshimin midis ‘Eau de Toilette’ dhe ‘Eau de Parfum’?

Bota e parfumeve është shumë e pasur! Para se të zgjidhni aromën e përsosur për lëkurën tuaj dhe të jeni në gjendje të përfaqësoni personalitetin përmes parfumit që zgjidhni, ka disa gjëra që duhet t’i konsideroni më parë. Cilat aroma ju përshtaten? Aromat e agrumeve apo luleve? Aromat e agrumeve bazohen në fruta agrumesh, ato me lule preferohen nga gratë. Pastaj ka nga ato më intensivet, siç janë druri dhe aromat orientale, shumë sensuale falë elementëve pikantë.

Sapo të kuptoni se cila lloj arome i përshtatet më së miri lëkurës suaj, është e rëndësishme të zgjidhni përqendrimin bazuar edhe në përdorimin që dëshironi të bëni. Nëse doni një gjë më të rastësishme gjatë ditës, zgjidhni një “Eau de Toilette”. Nëse, ju pëlqen aroma e vazhdueshme dhe nuanca sensuale për mbrëmjen, zgjidhni përbërjen më të strukturuar të “Eau de Parfum”.

“Eau de Toilette” ka një përqëndrim prej rreth 12-15% dhe një prani më të madhe të alkoolit për të theksuar ndikimin që sapo është avulluar në lëkurë. Piramida e nuhatjes përqendrohet kryesisht tek aromat me të spikatura si frutat e agrumeve ose aromat e detit. Me kalimin e kohës, “Eau de Toilette” do të bëhet gjithnjë e më delikate dhe diskrete.

Në vend të kësaj, “Eau de Parfum” ka një përqendrim të alkoolit rreth 15-20%. Këtu është zemra e përbërjes së nuhatjes duke e bërë atë protagonist, për t’i dhënë trupit tuaj një aromë të fortë dhe dehëse. Lulet dhe frutat janë të preferuarit nga “hundët” që krijojnë aromat, vetëm për ta mbajtur parfumin të zgjasë më gjatë dhe t’i japin një kthesë vërtetë joshëse.