MËSOJENI TANI/ Ja çfarë janë kokrrizat e vogla që shihni në gjuhën dhe gojën tuaj – AlpeGossip
MËSOJENI TANI/ Ja çfarë janë kokrrizat e vogla që shihni në gjuhën dhe gojën tuaj

MËSOJENI TANI/ Ja çfarë janë kokrrizat e vogla që shihni në gjuhën dhe gojën tuaj

Me siguri i keni vënë re kokrrizat e vogla që ndodhen në gjuhën tuaj dhe në të gjithë gojën. Por e dini çfarë janë? Secila prej tyre është një grumbullim i 50 deri në 100 qelizash dhe kanë funksion kryesor të testojnë ushqimin para se ta përtypni. Sapo ushqimi është futur në gojë, aktivizohen receptorët që bëjnë ndarjen e ushqimeve në të kripura, të ëmbla, të tharta, të hidhura dhe dërgohen sinjale në tru për të përcaktuar shijen që po provoni.

 

Këto kokrriza vdesin dhe rigjenerohen çdo dy javë, ose më shpesh. Sipas ‘Women’s Health Mag’ këto qeliza, por jo vetëm ndikojnë në dallimin e shijes, por me kalimin e viteve dhe ndryshimeve që pëson trupi, shqisat ndikojnë në ndryshimin e preferencave ushqimore. Pra, nëse ju urreni brokoloin, mbase në një të ardhme të afërt do e dashuroni