MËSOJENI TANI/ Përse ky vend i ka të ndaluara selfi-et me geishat? – AlpeGossip
MËSOJENI TANI/ Përse ky vend i ka të ndaluara selfi-et me geishat?

MËSOJENI TANI/ Përse ky vend i ka të ndaluara selfi-et me geishat?

Nuk ka më foto me geishat! ​​Ky është mesazhi që qeveria japoneze përpiqet t’i kalojë turistëve që do të vizitojnë Kioton. Lagjia në shënjestër quhet Gion dhe autoritetet kanë vendosur gjithashtu një gjobë, 10 mijë jen, rreth 82 euro, për cilindo që ngacmon geishat në kërkim të selfie-s së përsosur.

Degradimi i turizmit

Kjo është ajo për të cilën ankohen vendasit: turistët po bëhen problem, ata po rrezikojnë ajrin e qetë dhe të rafinuar që gjithmonë e ka karakterizuar qytetin. Sipas një studimi që përfshin 300 biznese në zonë, turistët ndotin ambientin, pinë duhan në rrugë dhe madje janë në gjendje të bllokojnë trafikun e rrugës së famshme Hanamikoji duke ndjekur një taksitë që mbajnë geisha në to, gjithmonë duke kërkuar një foto për ta publikuar në mediat sociale.

Autoritetet janë përpjekur të vendosin shenja në rrugët që çojnë në lagjen në fjalë, por duket se ideja po funksionon shumë pak. Këshilli lokal madje ka shpërndarë fletëpalosje me shkrim në gjuhën kineze dhe anglisht, për të mos bërë fotografi ose për të mos prishur zonën. Në dhjetor, çdo turist që do të afrohet në rrethin e Gion dhe do të arrihet me mesazhe GPS, përsëri në japonisht dhe anglisht, gjë që i kujton atij gjithçka që është e ndaluar të bëhet në atë zonë, veçanërisht duke bërë fotografi pa leje me geishat; do të jetë një provë dhe do të kuptohet nëse do të funksionojë apo jo.

Në realitet situata pritet të përkeqësohet përpara se të përmirësohet: Japonia do të pushtohet për shkak të Lojërave Olimpike të Tokio, për sa i përket sektorit të turizmit, i cili tashmë është në rritje stratosferike. Siç shkruan The Guardian, dobësimi i jenit dhe disponueshmëria në rritje e fluturimeve me kosto të ulët kanë krijuar një fluks vizitorësh të barabartë me 31 milion njerëz, 9% më shumë se vitin e kaluar. Por qeveria dëshiron të shkojë më tej dhe synon 40 milion turistë në vitin 2020 dhe 60 milionë në 2030.