MOS U SHQETËSONI/ Të gjitha arsyet pse keni qime në trupin tuaj më shumë se sa normalja – AlpeGossip
MOS U SHQETËSONI/ Të gjitha arsyet pse keni qime në trupin tuaj më shumë se sa normalja

MOS U SHQETËSONI/ Të gjitha arsyet pse keni qime në trupin tuaj më shumë se sa normalja

E pëlqeni apo jo, të gjithë keni qime në trup. Është shumë normale dhe nuk duhet të shqetësoheni, edhe pse nuk i pëlqeni ato. Megjithatë, nëse vendet ku ato dalin dhe cilësia kanë ndryshuar kyk është një tregues i një çështjeje shëndetësore dhe më poshtë mund të gjeni arsyet pse. Si fillim le të përcaktojmë dy llojet e qimeve që ne kemi:

Qimet e holla të shkurtra që në thelb mbulojnë gjithë trupin por nuk duken dhe qimet e trasha dhe të gjata që janë shumë më të errëta se ato të parat. Këto të fundit janë pikërisht ato më të bezdisurat që ju duhet ti eliminoni shumë shpesh

Qimet gjenetike: Nëse keni një rritje të papritur të flokëve të trashë dhe të errët  bëni mirë të shihni dhe mamanë tuaj ose gjyshen . Me të vërtetë kohët kanë përparuar por gjenetikën nuk mund ta mohojmë.

Sipas një studimi  grupe të ndryshme etnike kanë të ngjarë të kenë një rritje të madhe të qimeve. Gratë mesdhetare dhe të Lindjes së Mesme kanë më shumë gjasa të zhvillojnë këtë problem. Grupet e tjera etnike janë të vendosur diku në mes të kësaj renditjeje.

Rritja e papritur e flokëve mund të shkaktohet nga një çekuilibër i hormoneve mashkullore. Të dy burrat dhe gratë kanë këto hormone, dhe femrat zakonisht kanë ato në një nivel relativisht të ulët dhe në një raport të veçantë në krahasim me hormonet e tyre femërore. Nëse rritet niveli i testosteronit, trupi juaj ka shumë hormone mashkullore dhe fillon të sillet sipas gjendjes së tij. Një situatë tjetër që çon në të njëjtin rezultat është një rënie në nivelet e estrogjenit, të cilat mund të jenë rezultat i menopauzës për shembull.  Sido që të jetë, profili i hormoneve mashkull / femër del jashtë balancës normale.

Sindroma policistike ovariale: është një tjetër shkak i zakonshëm i rritjes së qimeve dhe nëse keni perioda të parregullta është shumë e mundur që të keni këtë sindromë. Kjo gjendje shkaktohet nga vezoret që përmbajnë koleksione të vogla të lëngjeve, të quajtura folikula, të cilat kërkojnë kujdes mjekësor. Simptoma të tjera për këtë gjendje përfshijnë:

ndryshimet e humorit

dhimbje koke

lodhje

probleme me gjumin