Shkaqet janë të ndryshme por më të zakonshmet janë këto:

Sulm në zemër si pasojë e dehidratimit.

Pajisjet apo lojërat e rrezikshme gjatë seksit.

Mungesa e elasticitetit dhe e pozicioneve me kokëposhtë.