Murgu vret peshkopin katolik/ I ngul shufrën e hekurit – AlpeGossip
Murgu vret peshkopin katolik/  I  ngul shufrën e hekurit

Murgu vret peshkopin katolik/ I ngul shufrën e hekurit

Prokurorët në Egjipt kanë akuzuar një murg për vrasjen e një peshkopi të krishterë në një manastir.

Peshkopi Epiphanius, 64 vjeç, u gjet i vdekur në një ‘pellg gjaku’ në Manastirin e Shën Macarius në Ëadi Natroun, në veri-perëndim të Kajros, më 29 korrik.

Wael Saad, i cili kishte qenë murg në manastir, raportohet se u tha prokurorëve se përdori një shtizë hekuri për të vrarë peshkopin.

Motivi i aktit të tij nuk është ende i qartë.

Vrasja e Peshkopit Epiphani tronditi Kishën Kopte, aëntarët e së cilës përbëjnë rreth 10% të popullsisë së Egjiptit.

Wael Saad, i njohur si Isaia al-Makari, iu heq titulli i tij fetar pas vdekjes së peshkopit.

Kisha fillimisht tha se ai kreu vrasjen për shkak se ishte hetuar për shkelje të vazhdueshme të detyrave të tij.

Prokurorët në Aleksandri thonë se Wael Saad është akuzuar zyrtarisht të premten dhe është vendosur në paraburgim në pritje të hetimeve të mëtejshme.

Pas vdekjes së peshkopit, Kisha Koptike ngriu rekrutimin e murgjve të rinj për një vit.

Murgjit u urdhëruan të mbyllnin llogaritë e tyre të mediave sociale dhe Papa Ortodoks Koptik Taëadros II gjithashtu mbyllën faqen zyrtare të Facebook.

Masat mendohet se janë marri si pasojë e mospajtimin brenda Koptit që mund të lidhet me vrasjen e peshkopit. Kisha nuk ka komentuar ngjarjen.