NËSE ECNI ÇDO DITË/ Këto janë gjerat që i ndodhin trupit tuaj – AlpeGossip
NËSE ECNI ÇDO DITË/ Këto janë gjerat që i ndodhin trupit tuaj

NËSE ECNI ÇDO DITË/ Këto janë gjerat që i ndodhin trupit tuaj

Kohët e fundit, një studim i kryer nga Shkolla e Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër konsideroi ecjen si një nga masat më të mira parandaluese për të luftuar fitimin në peshë.

Dhe para atij studimi të veçantë, dhjetëra të tjerë treguar se ecja e përditshme është e dobishme për t’i mbajtur njerëzit të ndihen më të rinj, më të shëndetshëm dhe më të lumtur, trasmeton lajmi.net.

Studimi i Shkollës së Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër arriti në përfundimin se ecja e rregullt për humbjen e peshës mund të jetë po aq e dobishme, sa të shkosh në palestër.

Rezultatet e studimit, të cilat analizuan efektet e stërvitjeve të ndryshme mbi shënuesit e shëndetit në mbi 50,000 të rritur gjatë 13 viteve, zbuluan se ata që ecin shpesh kanë tendencë të jenë më të hollë se ata që shkojnë në palestër.

Ecja me gjallëri për të paktën 30 minuta në ditë ishte e ndërlidhur me të paturit e një indeksi të masës së trupit më të ulët.