NGA LODHJA TEK TË VJELLAT/ Shenjat paralajmëruese të kisteve që tregojnë se keni nevojë për mjek – AlpeGossip
NGA LODHJA TEK TË VJELLAT/ Shenjat paralajmëruese të kisteve që tregojnë se keni nevojë për mjek

NGA LODHJA TEK TË VJELLAT/ Shenjat paralajmëruese të kisteve që tregojnë se keni nevojë për mjek

Kistet ovariane mund të shfaqen në çdo moshë, gjatë viteve riprodhuese të femrës dhe mund të formohen si shkak i grumbullimit të vezëve të vogla nga rritja e nivelit të hormoneve. Ato mund të shfaqen në formën e qeskave të vogla apo të mëdha.

Sëmundja policistike e vezoreve është një sëmundje e zakonshme tek shumë femra. Kjo është një gjendje ku shumë ciste janë të pranishme në një vezore. Nëse trajtimi nuk bëhet në kohën e duhur, cistet mund të rriten në madhësi. Në mënyrë që të parandaloni formimin e tyre, ju duhet të mbani një ekuilibër të mirë hormonal.

Shumica e kisteve nuk shkaktojnë asnjë simptomë, prandaj ato kapen në një madhësi të konsiderueshme.

Ja disa nga simptomat që ju paralajmërojnë për cist ovarinan:

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Dhimbje në pjesën e poshtme të kurrizit dhe kofshë
Dhimbje të legenit gjatë marrëdhënieve seksuale
Dhimbje gjatë lëvizjes së zorrëve
Të vjella
Ndjeshmëri e madhe e gjinjve
Ndjesi fryrje në pjesën e fundme të barkut
Presion mbi fshikëz dhe vështirësi në urinim
Dobësi dhe lodhje kronike

Në rast se vëreni disa nga simptomat e mësipërme, ju duhet të konsultoheni menjëherë me mjekun tuaj.