NGA MESAZHET E SEKSIT TEK ORGAZMA/ Ja çfarë duhet tu mësojm adoleshenteve – AlpeGossip
NGA MESAZHET E SEKSIT TEK ORGAZMA/ Ja çfarë duhet tu mësojm adoleshenteve

NGA MESAZHET E SEKSIT TEK ORGAZMA/ Ja çfarë duhet tu mësojm adoleshenteve

Kur mendojmë për edukatën seksuale, imagjinojmë atë vajzën që vendos një prezervativ në një banane dhe nuk i mësojmë se është normale të shkruash mesazhe seksi si dhe duhet ta përjetosh edhe ti orgazmën. Në një studim të “The Sun” u bë e ditur se 95 % e meshkujve heteroseksuale e përjetojnë orgazmën gjatë aktivitetit seksual, krahasuar me 65 % të femrave heteroseksuale. Dhe kjo diferencë e madhe, nis që nga edukata seksuale!

Sipas studimit, edukata seksuale nuk duhet të fokusohet vetëm tek risqet që ndërmerren nga seksi, si sëmundjet seksualisht të transmetueshme, apo se vajzat mund të mbeten shtatzënë. Por nga ana tjetër, t’i prezantohen edhe kënaqësitë që mund të përfitohen nga seksi! Mund t’i ndryshojë jetën përgjithmonë një vajze, e cila do të kërkojë nga partneri respektin dhe vëmendjen e merituar gjatë seksit, duke përjetuar edhe ajo orgazmën.

Nëse e bëjmë këtë, atëherë rrisim një gjeneratë të re të vajzave të lira dhe të sigurta, të kërkojnë atë çfarë dëshirojnë.