NGA STUDIMET E FUNDIT/ Këto janë 5 benefite për shëndetin nga konsumi i artiçokës – AlpeGossip
NGA STUDIMET E FUNDIT/ Këto janë 5 benefite për shëndetin nga konsumi i artiçokës

NGA STUDIMET E FUNDIT/ Këto janë 5 benefite për shëndetin nga konsumi i artiçokës

Artiçoka është një nga perimet që nuk ka përdorim në masë, të paktën në vendin tonë. Megjithatë benefitet e saj në shëndet janë të njohura gjerësisht. Nga studimet e fundit ka rezultuar se artiçoka sjell disa përfitime nga konsumi në mënyra të ndryshme, ndër to mund të përmendim:

Kanë plot vlera ushqyese si psh: fibra, proteina, karbohidrate dhe kalori në masë të vogël.

Do t’ju ndihmojë në rregullimin e sistemit imunitar.

Do ju ndihmojë me tretjen.

Ndihmon në trajtimin e alergjive.

Mund të dobësoheni nga artiçoka sepse ajo ul nivelin e dhjamit në trup.