Njerëzit fetarë jetojnë katër vite më shumë se ateistët – AlpeGossip
Njerëzit fetarë jetojnë katër vite më shumë se ateistët

Njerëzit fetarë jetojnë katër vite më shumë se ateistët

Hulumtuesit kanë gjetur një lidhje të habitshme midis jetëgjatësisë dhe besimit fetar.

Besmitarët duket se jetojnë deri në katër vjet më shumë se ateistët, të paktën sipas një analize të botuar në Shtetet e Bashkuara.

Hulumtuesit e psikologjisë në Ohio këmbëngulin në këtë përfundim: Njerëzit me përkatësi fetare shpesh vullnetarë dhe angazhohen në aktivitete shoqërore gjatë gjithë jetës së tyre, diçka që lidhet rregullisht me jetëgjatësinë.

Ata zbuluan se shoqërizimi rrit jetëgjatësinë më së shumti deri në 1 vit, duke sugjeruar se disa elemetë fetare, si konsumimi i pakët i alkoolit mund të kontribuojnë.