NUK KONSUMONI DOT KAFE NË MËNGJES? Ja çfarë duhet të pini për të pasur të njëjtin efekt – AlpeGossip
NUK KONSUMONI DOT KAFE NË MËNGJES? Ja çfarë duhet të pini për të pasur të njëjtin efekt

NUK KONSUMONI DOT KAFE NË MËNGJES? Ja çfarë duhet të pini për të pasur të njëjtin efekt

Kafja e mengjesit është për shumë njerëz e domosdoshme pasi i jep atyre energji për të filluar ditën.

Edhe pse kafeina e kafes ka shumë efekte pozitive në trup, ka gjithashtu dhe shumë efekte negative si; problemet në tretje, dhimbje koke madje edhe varësia ndaj kafesë, janë pak nga problemet që krijohen. Kjo është dhe arsyeja se pse njerëzit gjithnjë e me shumë përpiqen që të ndryshojnë dhe të kthehen te konsumimi i lëngjeve të tjera që do u japin atyre energjinë e nevojshme.

• Çaj

Një flixhan caj ka tetoinë e cila ka të njëjtat efekte me kafeinën dhe është me e lehtë për t’u tretur në trup. Madje vitamina B dhe shumë antioksidues të tjerë gjenden vetëm në çaj dhe shërbejnë për energjinë dhe mirëqenien tonë.

• Çaj Kobouha

Ky është një lloj i veçantë çaji i cili është pak i gazuar dhe ka prejardhje nga Azia. Sipas studimeve, bima e kobouha jep shumë energji dhe shumë persona e zëvendësojnë në vend të kafesë.