Si ta kuptoni nëse dikush është i fiksuar pas seksit – AlpeGossip
Si ta kuptoni nëse dikush është i fiksuar pas seksit

Si ta kuptoni nëse dikush është i fiksuar pas seksit

Varësia ndaj seksit është një tendencë e sëmurë që shtyn individin për të kryer akte seksuale për të arritur të njëjtin lloj “kënaqësie”, si ai që ndjen një i varur nga alkooli apo droga.

Por çfarë është një seksist? Varësia e seksit mund të jetë një situatë veçanërisht e rrezikshme dhe (vetë) katastrofike. Ashtu si çdo varësia tjetër, ndikon në shëndetin mendor dhe marrëdhëniet e tij personale, cilësinë e jetës dhe shëndetit personal dhe të sigurisë.

Në mënyrë tipike, një seksist kërkon partnerë të shumtë seksualë. Varësia mund të përfshijë një nevojë të vazhdueshme për masturbim, pornografi ose situata seksuale intensive.
Varësia e seksit mund të jetë e vështirë për tu “gjetur”. Një i varur nga seksi mëson si ta fsheh sjelljen e tij dhe mund të jetë në gjendje për të mbajtur sekretin edhe ndaj njerëzve më të afërt të tij.

Megjithatë, ndonjëherë simptomat janë të dukshme. Një person mund të ketë një varësisë seksuale, nëse ai ose ajo tregon disa ose të gjitha shenjat e mëposhtme:

-Thuajse gjatë gjithë kohës ka mendime obsesive seksuale dhe fantazi

– Mundohet të mbulojë varësinë e tij

-Vendso veten e tij apo të tjerët në rrezik për shkak të sjelljes seksuale

-Bën veprime të ndaluara seksuale

-Dëshiron të ketë kontroll absolut gjatë aktit seksual

Varësia ndaj seksit mund të jetë e vështirë për të diagnostikuar, ndaj është e rëndësishme të mbani mend se dëshira për aktivitet seksual nuk e bën një person të varur nga seksi. Seksi është krejtësisht normale.

Një person i varur zakonisht është dikush që ka një nevojë të detyruar për të kryer veprime seksuale dhe duket se nuk ka kontroll mbi këto stimul.