Situata reale mes babit dhe fëmijëve: Ja ç’ndodh në të vërtetë kur i lini vetëm – AlpeGossip
Situata reale mes babit dhe fëmijëve: Ja ç’ndodh në të vërtetë kur i lini vetëm

Situata reale mes babit dhe fëmijëve: Ja ç’ndodh në të vërtetë kur i lini vetëm

Sa e vërtetë është që fëmijët rriten më të zgjuar në qoftë se kalojnë më shumë kohë me baballarët e tyre? Rezultatet e një studimi të kryer nga një ekip studiuesish britanikë, nga tre universitetet kryesore: Imperial College në Londër, King’s College në Londër dhe Universitetin e Oksfordit, thonë se po. Fëmijët bëhen më inteligjentë në rast se shpenzojnë më shumë kohë me babain. Më tej, ekspertët kanë vëzhguar sjelljen e disa baballarëve dhe 90% e tyre patën qasje të cilën e prisnim. Ata ndërvepronin në mënyrë krejt ndryshe nga nënat dhe kjo mënyrë është pa lodra. Kjo është ajo çka nxit kreativitetin dhe inteligjencën tek të vegjëlit. Për ata që nuk e kanë përjetuar ende, duhet ta dinë që djemtë në vetvete nuk mund të ndryshojnë. Ndaj nënat e reja s’mund të presin prej tyre të njejtën përkujdesje, aq më pak ndjenjën e paçmueshme të mëmësisë.

Faktet e ilustruara me foto i gjeni më poshtë. Ja disa momente reale që janë fotografuar në rrjete sociale për marrëdhënien e tyre me fëmijët :

Baballarët i bien gjithmonë shkurt. S’ka mbështetës më të mirë se prapanica e bebit.

Ndërkohë që mbajnë trupin në formë apo merren me ndonjë aktivitet tjetër, ata ruajnë edhe fëmijët. Kjo është zgjedhje e zgjuar!

Këto lojra me fytyrën e tyre të gjithë ata duan t’i bëjnë. Disa nëna janë vërtetë tolerante, por pak nga to bashkëpunojnë në krim.

Vëmendja është maksimale tek vajzat. Vajzat tani janë të rritura dhe mund të luajnë vet.

Kjo është mjaft kreative. Bravo babi!

Shumë e guximshme nga i ati, por ju lutem mos e provoni këtë në shtëpi!

Duhet ta heqim atë dhëmballë, babi. Forca tani!