STUDIMI I FUNDIT/ Ja si ndikojnë kokrrat kundër shtatzënisë në aknet e fytyrës – AlpeGossip
STUDIMI I FUNDIT/ Ja si ndikojnë kokrrat kundër shtatzënisë në aknet e fytyrës

STUDIMI I FUNDIT/ Ja si ndikojnë kokrrat kundër shtatzënisë në aknet e fytyrës

Aknet kanë një lidhje të fortë me hormonet. Nëse hormonet tuaja nuk janë në rregull, në fytyrë dhe jo vetëm, shfaqen puçrra të shumta.

Të gjitha femrat në një periudhë të jetës së tyre e kalojnë këtë fazë, kryesisht në adoleshencë, por ka edhe nga ato raste që femrat vazhdojnë të kenë akne edhe pasi kalojnë këtë periudhë.

Një pyetje që mund t’ja bëni vetes shpesh herë është, nëse kokrrat që merrni kundër shtatzënisë ndikojnë në dëmtimin e fytyrës.
Sipas një studimi të bërë së fundmi rezulton që ‘Po’.

Ata janë bazuar në 32 kampione dhe kanë arritur në përfundimin se, femrat që përdorin pilula kundër shtatzënisë kanë fytyrë më të pastër se sa ato që përdorin antibiotikë të posaçëm për puçrrat.