STUDIMI I FUNDIT/ Pema juaj e Krishtlindjeve mund të shpëtojë planetin – AlpeGossip
STUDIMI I FUNDIT/ Pema juaj e Krishtlindjeve mund të shpëtojë planetin

STUDIMI I FUNDIT/ Pema juaj e Krishtlindjeve mund të shpëtojë planetin

Pema juaj e Krishtlindjes mund të përpunohet për të prodhuar kimikate të rëndësishme dhe për të ulur prodhimin e gazit dhe rrezatimeve, thonë studiuesit.

Hala e pishave mund të sigurojë ushqime për të krijuar produkte të reja, si sheqeri diabetik dhe bojërat.

Aktualisht, rreth shtatë milionë pemë çdo vit përfundojnë në plehra.

Një studim nga Universiteti i Sheffield sugjeron se procesi do të rezultojë në zero mbetje.

“Deri tani, ne të gjithë e dimë për problemin e emisioneve të gazrave dhe nevojën për të reduktuar prodhimin e karbonit. Unë shoh mbeturinat e pemëve si një burim alternativ i mundshëm i lëndëve ushqyese për industrinë kimike,” shpjegoi Cynthia Kartey, një studente PhD në Departamentin e Universitetit të Kimisë dhe Inxhinier Biologjik.